SQL Server MVP

Április 1-jével megkaptam a Microsofttól az SQL Server MVP címet, elismeréseként annak, hogy képes vagyok ugyanazt tízszer elmondani ugyanúgy itthon a feleségemnek, a nyomtatómnak meg a falnak, és tizenegyedjére a konferencián tök másképpen. Meg blogolok. Meg írok open source programot (na jó, PowerShellben csak open source programot lehet írni). Tehát végül is megérdemeltem, de mégis…

Az MVP programról valamikor 2002 táján hallottam először, és áhítattal csodáltam az MVP-ket, mint ógörög gyerekek az Olümposz csúcsán ücsörgő isteneket. Gondoltam rá, hogy milyen jó lenne egyszer MVP-nek lenni, de nem tűnt valószínűbbnek, mint az űrhajós szakma. Aztán telt-múlt az idő, találkoztam MVP-kkel közelről, megtudtam, hogy ez is – a görög istenekhez hasonlóan – eléggé antopomorf, az MVP-k is úgy néznek ki, mint az emberek, esznek, alszanak, és rossz szóvicceik vannak. De valahogy mégis egy kicsit éterinek tűntek még mindig, pedig már felvetődött az, hogy majd jelölni fognak egyszer engem is. Aztán egy nap tényleg jelölt Levi, majd másfél hónap izgulás után tegnap megkaptam az értesítőt: méltónak találtak a címre.

Hát így lettem MVP. Egyelőre még furcsa belegondolni, hogy MVP vagyok, és elég félelmetes nevek vannak a 236 SQL Server MVP között, például Paul Randal, Kimberly Tripp, Kalen Delaney, Itzik-Ben Gan, Adam Machanic vagy Kevin Kline, ezek egy combosabb agyvérzés után is többet tudnak az SQL-ről, mint én itt és most.

UPDATE: Természetesen nem én vagyok az egyetlen magyar MVP, sőt, még SQL-ből is a harmadik vagyok, Soci és Attila mellett, akiknek a blogját jobboldalt már egy ideje ajánlgatom (megjegyzem, az SQL szerteágazóságára jellemző, hogy mindhárman jók vagyunk abban, amivel foglalkozunk, de a másik kettő területén botrányosan hamar elveszünk).

3 Comments

 1. Tonesz:

  Szia!

  Grat! Szerintem az egyik leghasznosabb blog a tiéd (ezt mint üzemeltető mondom.:) ), remélem az MVP cím csak még jobban ösztönöz majd az írásra.:) Nagyon sokat segítettél már így is (pl. az újonnan felépült “aktív/aktív” clusterünk összehozásában is nagyon sokat segítettél). Ezúton köszönöm mégegyszer.

  Üdv.
  Tonesz

 2. Levi:

  Gratulálok Erik! Örülök, hogy a lelkesedésed és szakértelmed méltó elismerést nyert! További sok sikert! Mikor nevezhetlen TechEd előadásra? ;-))))

 3. Erik:

  Szia Tonesz!

  Köszönöm, igazából próbálom betömni a lyukakat, amiket felfedezek magam és embertársaim SQL ismereteiben. Ahogy elnézem, nem fogok kifogyni a témából soha… :) Örülök, hogy összejött az aktív-aktív cluster, a mienk még tesztfázisban van, de a régiek kiválóan működtek 2×3 évig.

  Levi, egyelőre csak úgy szeretnék eljutni TechEdre, szerények az igényeim (ha érted a célzást :) (meg még el kell lesnem a praktikákat Paul Randaltől és nejétől – sosem teszem magasra a mércét :) Mindenesetre köszönöm a támogatást, és igyekszem emelni a szintet.

  Erik

Leave a comment