SQL újdonságok a piacon

Egyelőre még mindig nem jutottam el oda, hogy egy normális szakmai cikket írjak, mert a *** automatizált szerver menedzsmentet csinálom (kárpótlásul a végén majd néhányat felteszek a scriptekből :), és úgy látszik, hogy nem tudok beszélni/írni róla meg csinálni is.

Viszont van két csodás hír, amivel nem is olyan régen találkoztam: az egyik az, hogy van új Books Online az SQL 2008-hoz (és csak ismételni tudom magam, használjátok mindig a legfrissebb BOL-t), ha minden igaz, az SP1 CU2 verzióhoz van update-elve, letölthető innen.

Az SQL 2008 SP1 CU2 pedig az a verzió, amiről már korábban írtam, hogy nagyon várom, mondjuk én főleg SQL 2005-höz. Ugyanis itt válik lehetővé – egy külön megadott trace flaggel – az SQL szerver memóriájának a fizikai memóriában tartása, a fantasztikus lock pages in memory. Az SQL Server Support Team blogjában olvasható egy szép cikk erről. Az SQL 2005 SP3 CU4 elméletileg egy hónap múlva itt lesz, tekintve, hogy eddig tartották a határidőt, én nagyon optimista vagyok.

Leave a comment