Windows 7 RC

Még fut mellettem az install, de annyira jó, hogy le kell írnom (update: már Windows 7-en vagyok). A dizájnerek biztos nem vetették meg a sci-fit, remélem ez marad a bootloader a végleges változatban is :)

Első és legfontosabb: Windows 98 óta nem lehetett ennyi idő alatt Windowst telepíteni. 30 perc onnantól, hogy berakom az install DVD-t odáig, hogy kattinthatok először szabadon a start menün. Kérdez az elején hármat, a végén hármat, és ennyi. Feltoltam rá az Office-t meg néhány egyéb apróságot.

Vannak persze furcsa élményeim, mert kliensoldalon az XP az utolsó emlékem (a Vistát kipróbáltam pont amikor kijött, de két hét alatt nem jöttem rá, hogy miért szeretném jobban, mint az XP-t). Meg persze notebookra telepítem, és már előre a hekkeléshez van idomítva a rendszer – például KELL a 32 GB-nál nagyobb FAT32 partíció, hogy lássa az Ubuntu is a virtuális gépeimet, mert néha az fog kelleni (a company policy nagy úr). Viszont 64 bites a gép, 64 bites a W7, és minden működik. Még a beépített Bluetooth adaptert is simán felismerte magától.
Így egy (fél) nap után az élmény pozitív, az IE8 teljesen élvezhető, csak még nincs hozzá 5000 plugin, mint a Firefoxhoz, de remélem, hogy lesz. Emberek, vegyenek Windows 7-et! A fiamnak már adtam egy install DVD-t…

Leave a comment