Valami véget ért…

Kedves Mindenki!

Mint sokatoknak feltűnt, az utóbbi időben nem írtam túl sokat. Ez annak volt köszönhető, hogy kissé sűrű volt az élet a munkahelyemen, és összes tartalék kreativitásomat abba kellett ölnöm. Ezért kissé el is hanyagoltam a blogolást meg fórumozást meg efféle földi hívságokat.

De a büntetés engem is utolért, papíron ki lettem taszítva a teki társadalomból. A desktop supportos – rendszermérnök – (senior?) DBA – Senior DBA – Team Lead & DBA Expert ív most egy Infrastructure Operations Manager titulusnál állomásozik. Remélem nem zárul le, bár nagyon szeretem a jelenlegi helyemet (tényleg, nem nyalásból írom, egy főnököm sem tud magyarul, a beosztottak meg úgyis tudják az igazságot :). Ez viszont magával hozza azt a kellemetlen tényt, hogy egy lépéssel távolabb kerülök a szakma kétkezi részétől, habár a mi részlegünkön van hagyománya a munkás menedzsernek: az egyik routert konfigurál és projektort szerel, a másik meg logot elemez, hibát keres (és talál), és konfigfájlokat pucol. Asszem én jó harmadik leszek :) Amit a legjobban élvezek, az az, hogy nem leszek többet on-call, amit kevésbé, az az, hogy tulajdonképpen mindig az leszek (bár senki nem bánt, ha nem érnek el munkaidőn kívül).

Ezt a postot most nem tudom, hogy miért is írtam. Asszem leginkább csak dicsekedni akartam, mert sajnálni tuti hogy senki nem fog :P

7 Comments

 1. Kővári Attila:

  Gratulálok Erik!

  Üdv, Attila

 2. Erik:

  Köszönöm. Bár egyelőre még kissé túlméretes a pozíció, remélem hamar belenövök. Ja, tegnap jó menedzserként database mirroring network connectivity problémát hegesztettem :)
  Erik

 3. varanusz:

  Gratula az új pozihoz! Most előránthatod az ITIL-tudást, megmutathatod, milyen a szakmai vezető!

 4. Erik:

  Jaj, ne is mondd… Most készülök ITIL v3 vizsgára… Illetve készülnék, ha szánnék rá időt :) Viszont megvan az időpont, szeptember 29. – van motiváció, hogy elkezdjem. A szakmai vezető meg gáz: túl jól meg tudom különböztetni a baleseteket a pebkactól :)
  köszönöm a gratulációt
  Erik

 5. SzFG:

  Ugyan nem értem, hogy mi az amit elértél, de annyit levettem, hogy előrelépés, ezért én is gratulálok! :)

 6. Erik:

  Hát, ezzel sokan így vannak: nem értik, h mi ez, és azt veszik le, h előrelépés :) Persze tulajdonképpen az, de szeretném leszögezni, hogy én csak csoportvezető akartam lenni, nem manager.

 7. Bulicza Pál:

  Gratulálok, meg lesz ez szokva hamar.. ;) Azért remélem, a látens teki elő-előtör még a jövőben, ezen csatornán.
  Mickey Mouse legyen veled!

Leave a comment